Tutustutaan

Anun esittely

Näin itämaista tanssia ensimmäisen kerran joulukuussa 1991 silloisen budoseurani ja naapuriin sijoittuneen tanssistudion yhteisissä joulujuhlissa. Kaunis liike ja kiehtova musiikki viehättivät minua niin, että vuoden vaihduttua suunnistin alkeiskurssille. Koukkuunhan siihen jäin!

Itämainen tanssi on siitä pitäen vallannut yhä suuremman osan elämästäni, ja akateemisesta koulutuksestani (biologi ja englannin kääntäjä) huolimatta tanssista on tullut myös rakas työ.

Olen suorittanut Masrah ry:n järjestämän itämaisen tanssin opettajan perusopintokokonaisuuden. Esiintymiset ja opetustyö ovat vieneet myös Turun ulkopuolelle, ja tanssin siivin olen päässyt kiertämään niin rakasta Suomennimeä kuin muuta maailmaakin.

Yhdessä tekemisen ilo

Suomalaisille tyypillinen piirre ovat erilaiset yhdistykset, joita on tanssin sarallakin varsin runsaasti.

Helsinkiläinen Masrah ry., 1992–2020, oli ansiokas yhdistys, joka järjesti korkeatasoista tanssitoimintaa niin kurssien kuin opettajakoulutuksen muodossa. Olin yksi kouluttajista Masrahin opettajakoulutusohjelmassa. Osallistuin Masrahin tanssiryhmän jäsenenä lukuisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin tanssiproduktioihin.

Seitsemän Hunnun Tanssi ry. on valtakunnallinen tanssiyhdistys, joka tuottaa mm. festivaaleja ja on järjestänyt myös opettajakoulutusta. Olen toiminut opettajakouluttajana 7HT:ssa.

Turkulainen Mizmar ry. toimi vuosina 2004–2013. Sen toiminnassa olin mukana yhdistyksen sihteerinä ja taiteellisena vastaavana.

Vuonna 2012 perustettu Karkadeh ry. (ja sen tanssiryhmät Karkadeh ja LateNite Ladies) toimii Turun seudulla. Yhdistys järjestää tanssikursseja ja -tapahtumia. Vuotuinen perinne on Mizmar ry:ltä peritty Kevätnäytös, joka kokoaa itämaisen tanssin ja muiden tanssilajien opettajia oppilaineen jokakeväiseen kavalkadiin. Tällä hetkellä toimin Karkadeh ry:n puheenjohtajana.

Olen myös tamperelaisen Mihrimah ry:n jäsen.

Rättisulkeisia

Koska tanssin opiskelu, koreografioiden teko ja opetustyö eivät vielä tunnu riittävän, olen huomannut viettäväni vapaa-aikaani myös kangas- ja paljettikasojen keskellä omia esiintymisasuja suunnitellen ja ommellen. Nyttemmin olen ommellut ja uudistanut pukuja myös muille tanssijoille, ja toiminta laajenee myös siviilivaatteisiin.

Opintiellä

Tanssitekniikkaani ja -ilmaisuuni ovat opettajina vaikuttaneet eniten Tuija Rinne, Jaana Åhl, Raqia Hassan, Mahmoud Reda, Yousry Sharif sekä Beata ja Horacio Cifuentes. Opettajana korostan vahvaa tekniikkaa, joka on kaiken hyvän tanssin perusta. Kun pohjatyö on huolella tehty ja perusteet ovat kunnossa, on helppoa antautua musiikin vietäväksi ja välittää katsojalle musiikin herättämät mielikuvat ja tunnetilat.

päivitetty 19.12.2020

takaisin alkuun

Ota yhteyttä

040 516 5533

toivonen.anu (at) gmail.com *

* korvaa (at) @-merkillä ilman välilyöntejä